Edu-Cold Community
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
Pagina PrincipaPagina Principa  AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini    ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare    
Salut/Hello
RO
Te invitam sa te inregistrezi acum pe forumul nostru, sa ne cunoastem si sa ne incepem impreuna aventura si colaborarea pe internet !
ENG
We invite now on our forum, to know and to start our adventure together and working on the internet!
Kiss.FM

RadioBlueEnergy
 
Parteneri RBE
==============
==============


 

 Tort tiramisu

In jos 
AutorMesaj
Bumi
Fondator
Bumi


Warn : 0
masculin Mesaje : 290
Puncte : 2147522136
Data de inscriere : 04/11/2013
Varsta : 25
Localizare : Moscow / Rusia

Tort tiramisu Empty
MesajSubiect: Tort tiramisu   Tort tiramisu I_icon_minitime2014-12-03, 12:26

Mod de preparare
Turta dulce si miezul de nuca se baga la robot si se macina, nu foarte fin, dar nici grosier. Dam deoparte.


Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand s-au transformat intr-o spuma tare, adaugam zaharul brut si mixam in continuare pana se incoporeaza. Adaugam, unul cate unul, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.


Adaugam 12 linguri din mixul de nuca, in 3 transe, amestecand usor cu o paleta de mixer dupa fiecare transa. Procedand astfel, bezeaua nu se va lasa.


Pregatim una sau doua forme de copt (cu diametru egal), prevazute cu hartie sau unse cu unt si pudrate cu faina. Turnam compozitia in mod egal si le punem la copt in cuptor...evident! Smile) lasam la foc mediu, cam 20-25 minute, pana capata o culoare rumena, frumoasa. Le scoatem apoi din cuptor, si le lasam la racit pe un gratar.


Intre timp, punem zaharul la caramelizat si amestecam usor cu o lingura de lemn, pana se topeste uniform. Adaugam cafeaua peste caramel si apa si lasam sa fiarba un pic, pana obtinem un sirop. Dam deoparte sa se raceasca. Este un sirop...delicioos!


Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca si o adaugam peste mascarpone. Amestecam cu un mixer pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam cateva linguri de lichior si mai amestecam un pic cat sa se incorporeze lichiorul. Dam deoparte.


Dupa ce s-au racit toate, intr-o forma de copt cu inel detasabil, asezam primul blat, insiropam bine, asezam un strat generos de crema, apoi asezam cel de-al doilea blat si presam ca sa se niveleze crema de dedesupt. Insiropam cu restul de sirop, asezam restul de crema (oprim cateva linguri pt moturile de deasupra, dar nu e musai, doar daca doriti sa il ornati) si nivelam cu o spatula. Dam la rece 2-3 ore.


Dupa ce a stat la rece, detasam inelul, pudram cu cacao suprafata tortului, marginile le imbracam in pesmet ramas din mixul cu nuca. Crema ramasa o amestecam cu o lingura de cacao. Formam cateva moturi de crema. Eu nu am vrut ceva special de ornat, am vrut sa il pastrez mai simplut.


Dam din nou la rece sau servim o portie chiar atunci.


Va asigur ca este un tort excelent, cu un gust special!


Tipsuri:


1. eu am folosit forme de copt cu diametrul de 24 cm.


2. ar fi bine ca turta dulce sa fie un pic uscata, se macina mai usor.


3. puteti insiropa cat mai mult blatul, mie mi-a fost teama sa nu se desfaca blatul.


4. folositi amaretto pt crema, sigur ii va conferi un gust deosebit.
Sus In jos
https://www.facebook.com/eduard.bumbum
 
Tort tiramisu
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Tort Snickers
» Tort Sacher

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Edu-Cold Community :: Mancaruri :: Retete In Torturi-
Mergi direct la: